PDA

Ver la versión completa : Je e-sport skutečný sport?

JuanitoGamer98
21/10/2025, 22:09
Zdar, řešili jsme s kámošem v hospodě jednu klasickou otázku – myslíte, že e-sport je fakt sport? Jakože jo, chápu, profi týmy, turnaje, tréninky... ale stejně si to pořád hodně lidí představuje jako partu kluků, co sedí u počítače a hrajou CSko. 😅 Co myslíte vy?

PixelLover_01
21/10/2025, 22:09
Zdar! Podle mě jo – hlavně na té profi úrovni. Hele, ti hráči makaj denně hodiny, mají kouče, psychologa, někdy i fyzický trénink (kvůli kondici a zdraví). Navíc – tlak na výkon je obrovskej. Mrkni třeba sem: https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektronický_sport. Celkem dobrý shrnutí, co všechno e-sport zahrnuje.

Gamer_xXx
21/10/2025, 22:10
Čau borci, no já jsem zrovna na pomezí názorů. Na jednu stranu to chápu – profi hraní je extrémně náročný na koncentraci a reflexy. Ale stejně si říkám – sport bez pohybu? 😅 Ale třeba League of Legends Worlds nebo Dota 2 The International – to jsou šíleně velký eventy, větší než některý reálný sporty.

JuanitoGamer98
21/10/2025, 22:10
To je právě ono. Když koukám na ty přenosy z velkých turnajů, tak to má atmosféru jako finále Champions League 😄 Lidi vřískaj, vlajky, dresy… prostě emoce jak prase. Mimochodem – nevíte někdo, jak se teď řeší podpora e-sportu v Česku? Jako ofiko organizace, svazy a tak?

PixelLover_01
21/10/2025, 22:11
V ČR je to pořád trochu punk, ale zlepšuje se to. Máme Českou asociaci esportu, dělají různé ligy a snaží se o oficiální uznání e-sportu jako sportu (i pro ministerstvo). Ale furt je to trochu boj s předsudky. Každopádně, když mám herní pauzu nebo čekám na match, někdy si na odreagování pustím https://mostbet-online.cz/ – dávají tam i e-sport sázky a občas i novinky. Docela fajn zábava, když se nudím.

Gamer_xXx
Haha, to znám – taky jsem tam jednou koukal, když jsem čekal, až se mi aktualizuje Valorant 😆 Docela mě překvapilo, kolik e-sport eventů se tam dá sledovat přímo. Jinak Juanito – ve školách se pomalu začínají objevovat e-sport kroužky, dokonce i některý gymply to podporujou. Takže asi fakt míříme k tomu, že to bude „normální sport“.

JuanitoGamer98
To je hustý, že už i školy to berou vážně. Možná jednou budeme mít e-sport i na olympiádě 😄 Díky za názory, super čtení. Jdu si teď dát jeden ranked v LoLku – kdyby něco, jsem „Juanito#GG98“ 😎